4a8cfbfaaa6726c6534317d4715e5369.jpg
Kiemelt útjaink 2017

Montenegró

 

 2017. június 27-július 2. (5 éj)

Utazás: autóbusszal

Elhelyezés: *** szálloda

Ellátás: félpanzió

Részvételi díj: 79.900 Ft/fő

Program:

1.nap: reggel 6 órakor indulás Nagykanizsáról a KÖGÁZ parkolóból. Letenye- Zagrab- Gradiska útvonalon haladva érkezünk Bosznia-Hercegovinába. Banja Lukánál érjük el a Verbász folyó festői völgyét, melynek legszebb részén található Jajce városa, és a Csontváry által is megfestett vízesés. Majd a Neretva völgye következik gyakran a meredek sziklák közé szorulva igyekszik a folyó Mostár felé. A sokat szenvedett város keleties hangulatával leginkább az Öreg Híd környékén találkozunk: dzsámik, minaretek, régi török lakóházak őrzik a múltat, mely a világörökség része. Vacsora, szállás Blagajban.

2.nap: Utunk a Neretva völgyében vezet a tengerpartra, ahol Dubrovnikig haladunk Dalmácia legszebb partszakaszán. A hajdani Raguzába érkezve a falakkal körülvett város csodái várnak bennünket: Pile kapu, ferencesek és domonkosok temploma magyar uralkodóink ereklyéivel, kikötő, dóm, városháza, aquvárium. Aki a falakról szeretni betekinteni az óváros udvaraiba, vagy a közeli hegytetőről –ahova felvonó visz fel- szemlélni a várost és a környéket, szabadidőben ezt is megteheti. Délután továbbindulunk Montenegróba, ahol Budva egyik szállodájában töltünk el 3 éjszakát.

3.nap: pihenés, fürdés a budvai öbölben, mely a hegyek ölelésében az egyik legnépszerűbb tengerparti üdülőhelye Montenegrónak. Fakultatív programlehetőség: hajókázás a meseszép Kotori öbölben, Kotor-i városnézéssel, majd buszra szállva lélegzetelállító látványban gyönyörködhetünk a Lovcen hegyre felkapaszkodva, ahol finom házisonkával, sajttal és mézborral kínálnak bennünket a helyi termelők (kb. 35.-€)

4.nap: aki egy kis kirándulásra vágyik, fakultatív programként ajánljuk a Skadari tavat, mely Montenegró fokozottan védett Nemzeti Parkja. Hajókirándulást teszünk az Albániával határos tavon, amely őrzi érintetlen növény-, és állatvilágát. A hajóról egy hangulatos vendéglőbe megyünk, ahol a helyi specialitásokat kóstolhatjuk meg (halas és húsos menü közül lehet választani). A látogatóközpontban megismerhetjük Montenegró nemzeti parkjainak élővilágát, természeti látványosságait. Útközben megállunk egy fotószünetre a montenegrói tengerpart legfestőibb partszakaszánál, a Sveti Stefan félsziget rózsaszín strandjánál.(kb. 40.- €)

5.nap: fürdés, pihenés vagy egy kellemes korzózás a pálmafás sétányon és a falakkal körülölelt óvárosban még belefér a délelőtti programba. Délután visszautazunk Blagajba, a dervisek egykori kolostorához közeli szálláshelyünkre.

6.nap: elutazás Bosznia-Hercegovina fővárosába, Sarajevóba, ahol a bazárban keleties hangulat és ízek, a Miljacka folyó partján pedig a Monarchia kora idéződik meg, de az elmúlt délszláv háború nyomait is őrzi még a város. Északra tartva Slavonski Brodnál lépjük át a bosnyák-horvát határt és haladunk autópályán Zágráb érintésével haza. A késő esti órákban érkezünk meg Nagykanizsára.

Belépők: kb. 80.-€

BBP: 2640 Ft/fő

A részvételhez érvényes útlevél vagy kártyás személyigazolvány szükséges!

A részvételi díj tartalmazza, az utazás, idegenvezetés, szállás költségét félpanziós ellátással.

A részvételi díj nem tartalmazza a belépőket és a BBP árát.

 

Kérdezzen az útról

ÚTJAINK

Havi Ajánlatok

Hírlevél feliratkozás

Elfogadunk

Kössön biztosítást Online

Partnereink