Ausztria
bad-ischl-hallstatt

Hallstatt páratlan szépségű kisváros, mely a Világörökség része. Belvárosi sétánk alkalmával megnézzük a városka gótikus templomát a híres szárnyas oltárral.

kittsee-csokigyar-pozsony-marcius-19

A csokigyárban ízelítőt kapunk a csokoládégyártás mozzanataiból, és vásárolhatunk is a különböző termékekből.

osztrak-dunakanyar

Ha szeretne egy napot kulturális kuriózumok között tölteni s gyönyörködni a Duna festői osztrák szakaszában, ékszerdoboz szerű kis településeiben, akkor tartson velünk, nem fog csalódni

worthi-to-es-kornyeke-marc-19

A Karintiában található Wörthi-tó gyönyörű tájakkal, mediterrán klímával és számtalan programmal várja a kirándulókat.

semmering-es-kornyeke.1

A Magyarországhoz legközelebb eső, valódi alpesi élményeket kínáló Bécsi-Alpok méltán népszerű célpontja a magyar túrázóknak, kirándulóknak. A kitűnő megközelíthetőségű hegycsúcsok, festői völgyek, vadregényes szurdokok számtalan túra és kirándulási célpontot jelentenek a, főleg nyári hétvégeken tömegével idelátogató turistáknak.

becs-kornyeken

Ajánlatunk, zárt csoportoknak, tetszés szerinti időpontban.

A Klosterneuburgi Apátság ezredéves történelme szorosan kapcsolódik Ausztria uralkodócsaládjainak történetéhez. Gazdag adományaik révén épült, szépült, gazdagodott az apátság, kincsestára, freskói, patinás temploma és a híres Verdun-i oltár is emlékeztet az ő bőkezűségükre.

kreuzenstein-tulln

EURÓPA LEGNAGYOBB VIRÁGKIÁLLÍTÁSA

hallstatt-a-feher-arany-varosa.1

A varázslatos Salzkammergut Ausztria legnépszerűbb turisztikai célpontja. A délen fekvő Hallstätter See a leglátványosabb a tavai közül, déli oldalán a majd 3000 m magas Dachstein gleccsereire néz.

legendas-kastelyok-es-parkok-becsben-es-laxenburgban

Laxenburg kastélyában töltötte mézesheteit Ferenc József és Sissy. A magyar királyné később is szívesebben választotta bécsi tartózkodása helyszínéül ezt a kastélyt, mint a zajos Hofburgot. A kombinált belépővel betekintést nyerhetünk a gazdag kincstárba, kisvonatozhatunk a gyönyörű parkban és csónakázhatunk a mesterséges szigettel, szobrokkal, szökőkutakkal szegélyezett tavon.

becs-muzeumai-es-baden-rozsai

ÚJ! Bécs után Badenbe látogatunk. Az operett fővárosaként is emlegetett város nyáron a lágy Strauss és Lehár dallamoktól hangos, rózsakertjei ontják a virágillatot. Gyönyörű parkjaiban, sétányain andaloghatunk, kávézóiban megkóstolhatjuk a boldog békeidők finom süteményeit,kávékülönlegességeit.

semeringi-elmenyek-gloggniz-maria-schutz-es-becsujhely

 A bécsiek kedvelt üdülőhelyére, Semmeringre megyünk. A parkolóból a Magic Mountain Xpress kabinos felvonóval érjük el a csúcsot és fedezzük fel az 1340 méter magas Hirschenkogel hegy nyújtotta élményeket. A hegy legmagasabb pontja a 30 m magas Millennium kilátó, ahonnan csodaszép kilátás tárul elénk a Rax és Schneeberg csúcsokra, és az Alpok hegyvonulatára.

graz-i-kirandulas-riegersburg-i-varral

Ajánlatunk, zárt csoportoknak, tetszés szerinti időpontban.

Már messziről feltűnik a 850 éves Riegersburg-i vár. Egy vulkáni kúp szikláira épült, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a környező völgyekre, zöldellő mezőkre, és Kelet-Stájerország pompás szőlőskertjeire. Egy impozáns erődítmény, melyet 1000 éves történelme során egyszer sem foglalt el az ellenség.rabokra vágva. Ebből is több változat van: a málnás-kókuszos, vaddisznótöpörtyűs, datolyás-gombás, kakukkfüves-áfonyás, de még ezer féle van! Kóstoló után vásárlási lehetőség.

ferto-to-rust-morbisch-kismarton

Ajánlatunk, zárt csoportoknak, tetszés szerinti időpontban.

Ruszt belvárosában szinte minden ház műemlék védelem alatt áll. A polgárházak, melyek a 16. és 19. század között épültek reneszánsz, barokk stílusban vagy historizáló homlokzattal, szép ablakkeretekkel és kapuzatokkal, erkélyekkel, címeres és stukkódíszítéssel.

varazslatos-salzkammergut

Ajánlatunk, zárt csoportoknak, tetszés szerinti időpontban.

Ez a romantikus vidék mindig is nagy hatással volt a művészekre: olyan nagyságok pihentek itt és gyűjtöttek közben ihletet, mint Gustav Klimt, Gustav Mahler, Hugo von Hoffmannstahl, Christian Ludwig Attersee, Klaus Maria Brandauer vagy Barbara Frischmuth.

graz-maribor-marcius-5

Ajánlatunk, zárt csoportoknak, tetszés szerinti időpontban.

Ausztria második legnépesebb városa és második legfontosabb egyetem városa (négy egyetemén összesen 35 000 hallgatóval).1999-ben az UNESCO Graz történelmi központját és a Várhegyet felvette a világörökségi helyszínek közé.

kreuzenstein-klosterneuburg

Ajánlatunk, zárt csoportoknak, tetszés szerinti időpontban.

Klosterneuburg 25 000 lakosú város Ausztriában, Alsó-Ausztria tartományban. Bécs egyik elővárosa.

vartura-es-zarandoklat-aprilis-9

Ajánlatunk, zárt csoportoknak, tetszés szerinti időpontban.

A Kapfenberg város fölé magasodó hegy tetejére épült várat 1173-ban említi írásos emlék először, 1550-ben reneszánsz erődé építették át. Jelenleg a várban egy múzeum és egy étterem működik.

zotter-csokigyar-riegersburg-graz-aprilis-16

Ajánlatunk, zárt csoportoknak, tetszés szerinti időpontban.

Élvezze Közép-Európa legjobb állapotban megőrzött belvárosát és vessen egy pillantást az elbűvölő piros tetőkre - a Várhegy megtekintése az utazás része!

kittsee-csoki-ruszt-kismarton

Ajánlatunk, zárt csoportoknak, tetszés szerinti időpontban.

zarandok-kirandulas

Ajánlatunk, zárt csoportoknak, tetszés szerinti időpontban.

A Mária a Gyermek Jézussal szobor fölé egy kis cellát épített-innen a Mariazell elnevezés. Az évszázadok során épülő-szépülő templomot sok millió zarándok kereste fel Mária közbenjáró segítségét keresve. 

mariazellbe-maria-hilfberg-re-es-a-myra-vizesesekhez

Ajánlatunk, zárt csoportoknak, tetszés szerinti időpontban.

A Gutenstein felett magasodó Maria Hilfberg (Segítő Szűzanya) csodás templomát tekintjük meg, majd a szép táji környezetben lévő Myra-vízesések mentén expedíciós túrával zárjuk a napot.

mariazell-es-a-myra-vizeses

Ajánlatunk, zárt csoportoknak, tetszés szerinti időpontban.

Továbbutazunk a Schneeberg felé, mely Alsó-Ausztria legmagasabb hegye. Pernitznél érjük el a sziklákon átbucskázva csobogó Myra vízesést, melynek túraösvényén könnyedén sétálva gyönyörködhetünk a természet- alkotta szépségben.

becs-schonbrunn-aprilis-23

Bécs egyik modern jelképévé vált látnivalójával, a megdöbbentő forma- és színvilággal felépített Hundertwasser házzal búcsúzunk a várostól

csokolade-barlangok-es-borok

Ajánlatunk, zárt csoportoknak, tetszés szerinti időpontban.

A tavon motorcsónak segítségével kalauzolják el az érdeklődőket tekervényes labirintusokon keresztül, amely nemcsak rendkívül izgalmas, hanem páratlanul gyönyörű látványt is nyújt.

karintiai-barangolas-szeptember-27

A miniatűr játékvárosok (Minimundus) divatja az 1960-as évek elején kezdődött. Az osztrák Minimundus legnagyobb erénye, hogy nemcsak Ausztria, hanem az egész világ híres épületei megtalálhatóak itt 1:25 arányban lekicsinyítve. Ez Klagenfurt egyik büszkesége.

mariazell-es-melk-marcius-20

Mariazell város Ausztria Stájerország tartományában, Közép-Európa egyik legismertebb Mária-kegyhelye, híres zarándokhely.
I. Lipót osztrák őrgróf 976-ban a melki várban rendezte be rezidenciáját, amit utódai értékes kincsekkel és relikviákkal gazdagítot

stajerorszag-rejtett-kincsei-majus-14

HERBERTSTEINI VADASPARK ÉS KASTÉLY, HAJÓZÁS A STUBENSEE TAVON, SÉTA HARTBERG  KÖZÉPKORI VÁROSÁBAN

vilag-legregebbi-allatkertje

Több mint 500 - részben a kihalástól fenyegetett - állatfaj talált itt otthonra és fajának megfelelő túlélési térre.

becs-csaszari-pompaja-egy-kis-csokis-kenyeztetessel

A belvárosba érkezve gyalogosan járjuk körbe a császárok egykori udvari rezidenciáját, a Hofburgot (Hősök tere, belső udvarok: Császárapatmanok, Kincstár, Ágostonrendiek temploma). Innen a Stephansdom-hoz a belváros legszebb részén át sétálunk és megtekintjük a gótikus építészet eme remekét. 

ausztria-a-sos-tavak-videke

 A környék központja Bad Aussee városka, ahol romantikus szerelmi történet mesél a főherceg és a postáskisasszony állhatatos hűségéről.

ausztria-a-sos-tavak-videke-augusztus-13

Ajánlatunk, zárt csoportoknak, tetszés szerinti időpontban.

A Salzkammerguti tavak leghíresebbje talán a Mondsee, melynek partján 1300 éve építettek először bencés apátságot. Fürdőzők számára is a legnépszerűbb tó, hiszen „csak” 40 méter az átlagos vízmélysége, és gyönyörű a környezete, mely kirándulásra, kempingezésre, vizisportolásra csábít.

st-wolfgang-a-salzkammergut-gyongyszeme.2

A csodálatos panoráma után folytatjuk utunkat a Salzkammergut egyik gyöngyszeméhez, a Wolfgang tóhoz.

Hírlevél feliratkozás

Elfogadunk

Kössön biztosítást Online

Partnereink