kezdo1
kezdo8
kezdo2
kezdo5
kezdo7
kezdo
kezdo4
kezdo3
Aktuális útjaink

Nyár a Neretva –völgyében

ÚJ!! 2018.augusztus 23-26.

Utazás autóbusszal

Elhelyezés: szálloda *** (3-éj) 

Ellátás: félpanzió (reggeli, vacsora)

Részvételi díj: 49.900Ft/fő

Jajce-Mostar-Medjugorje-Mostar-Szarajevó-Mostar- Makarska

1.nap

Indulás a kora reggeli órákban Horvátországon keresztül Boszniába

Az út a Vrbas (Verbász) folyó szurdokkal teli völgyén keresztül vezet a festői szépségű Jajcéba, a bosnyák királyok egykori székhelyére. Megtekintjük a római kortól napjainkig nagy jelentőséggel bíró város évezredes kultúrájának minden háborút túlélő emlékeit, és a mesés vízesést, amely már Csontváryt is megihlette.

Szállás, vacsora, Blagaj-ban (3-éj)

2.nap

Reggeli után Blagaj-ban felkeressük a misztikus dervisek kolostorát, ahonnan megcsodálhatjuk a Buna- folyó 200 m. magas szikla alól felszínre törő  forrását Utána a Neretva - völgy egyik legszebb települését Pociteljt keressük fel, ahol megtekintjük a minaretet, az óratornyot, a várat és a dzsámit. Délután hajókiránduláson (kb 20-személyes bárkákkal)  veszünk részt az Európa egyik leggazdagabb vizes élőhelyét bemutató Hlutovo Blato   madárrezervátumban, utána Medjugorjéban  megtekintjük a zarándoktemplomot.

Vacsora szállás Blagaj

3.nap

Reggeli után séta Mostarban, ahol átmegyünk az Öreg-hídon, melyet a világon mindenütt ismernek Csontváry képeiről. Részben modern város, részben osztrák vidéki város, egészében keleties hangulatú, egzotikus település. A török időkben jelentős szandzsák főváros volt. Érdekessége a török bazár. Délután indulás Szarajevóba, ahol sétálhatunk egyet a mesés keletet idéző óvárosban, a karcsú minaretekkel, színes háztetőkkel tarkított belvárosban. Szarajevó török, és Monarchia kori emlékeit, történelmi eseményeit egészen a közelmúlt 1300 napos háborús blokádjáig megtartotta. A törökök egy jelentéktelen települést virágzó várossá fejlesztettek. Ma Bosznia-Hercegovina fővárosa. 1984-ben itt rendezték a téli olimpiát.

Szállás, vacsora Blagaj

4.nap

Reggeli után utazás a horvátországi Makarskára. Ez a régi városka a középkorban kalózok tanyája volt, később törökök birtokolták gyönyörű tengerparti üdülőhellyé épült ki. Továbbutazás Omis-ba, egy földnyelven fekszik a kisváros, a félsziget homokstrandján szálloda negyed épült, és fürdési lehetőség van.

Késő este érkezés Magyarországra

A részvételi díj tartalmazza az autóbuszos utazást, a 3 éjszakai szállást félpanzióval, az idegenvezetés költségét.

A részvételi díj nem tartalmazza a belépők díját, valamint a BBP biztosítás költségét. 

Belépők: kb. 40.-Euró , Kb. 750.-Hkn

A részvételhez érvényes útlevél, vagy személyi igazolvány szükséges!

Kérdezzen az útról

ÚTJAINK

Havi Ajánlatok

Hírlevél feliratkozás

Elfogadunk

Kössön biztosítást Online

Partnereink