kezdo1
kezdo8
kezdo2
kezdo5
kezdo7
kezdo
kezdo4
kezdo3
Aktuális útjaink

A CSODÁLATOS DALMÁCIA NÉMI KELETI VARÁZZSAL

ÚJ!!

2018. május 10-13 ( 3 éj)

Elhelyezés: Neumban *** szállodában (3 éj)

Ellátás: félpanzió

Részvételi díj: 69.800 Ft/fő

Program:

1.nap: reggel 6.00 órakor indulunk Nagykanizsáról a  Kögáz parkolóból. Letenyénél lépjük át a határt, majd Zágráb érintésével haladunk a dalmát tengerpart felé. Elsőként a falakkal körülvett trogíri óvárossal ismerkedünk meg, mely számos magyar történelmi emléket is őriz. Majd Diocletiánus császár által megálmodott pompázatos Spliti Palotával és a kikötő pálmafás sétányával ismerkedünk meg mielőtt a kicsinyke bosnyák tengerpart egyetlen üdülőhelyére, az egykor prominens párt-, és állami vezetők által is közkedvelt Neumba érkeznénk. Szállodánk közvetlenül a tengerparton található és egy meseszép öbölre néz. Kiváló konyhájának kínálatában mindenki megtalálhatja a kedvére való finomságokat.

2.nap: reggeli után a mesés Dubrovnikba utazunk, ahol a helyi vezető avat be bennünket a hajdanvolt gazdag városállam évszázados rejtelmeibe. A várost körülvevő falak a legutóbbi balkáni háború eszméletlen pusztításai után ismét teljes épségében és szépségében várják a látogatókat, és a közeli hegyről is lenyűgöző a kilátás az öbölre és a környező szigetekre.

3.nap: a Peljesac félsziget hangulatos települése Orebic, ahonnan egy hajókirándulás keretében Korcula lenyűgöző szigetére utazunk. Útközben a Dalmát tengerpart szépsége a hajóról is a szemünk elé tárul. Marco Polo is itt született és később a kínai császár udvarába is eljutott. A szűk sikátoros belváros a velencei uralomra emlékeztet, sok-sok kincs és gazdagság cserélt itt gazdát az évszázadok során.

4.nap: a Neretva folyó völgyében mediterrán kertek között haladva érkezünk a keleti varázsát máig őrző településre, Pociteljbe, melynek első várát Mátyás király építtette azok ellen a törökök ellen, akik aztán 450 évig építették ilyenné, amilyennek most látjuk. Továbbutazva Mostár csodás hangulata hagy felejthetetlen emlékeket bennünk: dzsámik, minaretek, török fürdők, korabeli lakóházak tipikus bosnyák berendezéssel, csodás kilátással, és az elmaradhatatlan fotótéma: az öreg híd, melyet már Csontváry is megfestett. Elbúcsúzva a várostól a Verbász folyó festői völgyében kanyarogva megállunk a Jajcei Vízesésnél. Banja Luka érintésével Slavonski Brodnál lépjük át a bosnyák határt és Zágráb érintésével Horvátországban utazunk Letenyéig. A késő esti órákban érkezünk haza.

Belépők: kb. 200.-Kuna és 10.-€

Biztosítás: 1.800 Ft/fő

Részvételi díj tartalmazza, az utazást idegenvezetéssel, valamint a szállás költségét félpanziós ellátással.

A részvételi díj nem tartalmazza a BBP és a belépők költségét.

Kérdezzen az útról

ÚTJAINK

Havi Ajánlatok

Hírlevél feliratkozás

Elfogadunk

Kössön biztosítást Online

Partnereink