kezdo1
kezdo8
kezdo2
kezdo5
kezdo7
kezdo
kezdo4
kezdo3
Aktuális útjaink

A TOSZKÁN TÁJ SZERELMESEINEK

 2018.május 23-28., július 18-23., október 10-15.  (5 éj)

Utazás:  autóbusszal

Elhelyezés: Montecatini Termében ­­***-os szállodában, 2 ágyas szobákban

Ellátás: félpanzió (reggeli, vacsora)

Részvételi díj: 89.900 Ft/fő

 Program:

1.nap: elutazás Nagykanizsáról  6.00 órakor. Szlovénián át utazás – rövid pihenővel  Trojánén- Olaszországba. Bologna nevezetességeinek megtekintése (kb. 2.5 óra) : Neptun kút, Dóm, Egyetem, Ferde várostornyok, St. Stefano templomegyüttes, mely a Szentföld hangulatát idézi. Szálláshely elfoglalása Montecatini Termében a kora esti órákban, vacsora.

2.nap: reggeli után az UNESCO által védettnek nyilvánított természeti parkot, a Cinque Terrét keressük fel, mely öt, tengeröböl által körbezárt települést rejt. Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza és Monterosso  települései meredek domboldalakba épültek, színes házaikkal egyedülálló látványt nyújtanak. A sziklák oldalában megbúvó kis halászfalvakat La Speziából kiindulva vonattal fedezzük fel. Manarolában  sétálgatva nem mindennapos panorámában gyönyörködhetünk. Monterosso városkában bejárjuk a szűk utcácskákat és megtekintjük a főbb nevezetességeket, a vállalkozó kedvűek számára  rövid fürdőzésre is nyílik lehetőség a festőien azúrkék tengerben. Monterossoból hajóval utazunk vissza La Speziába, hogy a tengerről is megcsodálhassuk a Cinque Terre településeit.  Buszra szállva a Carrarai márványhegyek látványában gyönyörködve utazunk vissza a szállásunkra, ahol már vacsorával várnak bennünket.

3.nap: reggeli után vonattal Toszkána fővárosába utazunk. Az Arno parti reneszansz város számtalan építészeti és kulturális emlékével ismerkedünk meg a városnézés során: Medici palota, Dóm Brunellesci híres kupolájával, Giotto harangtornya, a Keresztelőkápolna lenyűgöző bronzkapui,  Dante szülőháza, Santa Croce templom – Firenze kiválóságainak Panteonja-, Piazza della  Signoria, Uffizi képtár (előzetes bejelentés nélkül) és a Ponte Vecchio a kis ékszerboltokkal. Természetesen megkóstolhatjuk a híres olasz fagyit, a gelatót is és egy kicsit shoppingolhatunk a firenzei kézműves piacon. Visszautazás a szálláshelyre a késő délutáni órákban, vacsora a szállodában.

4.nap: Délelőtt Luccába, Puccini szülővárosába látogatunk. Az ősi várfalakon sétálva érkezünk a belvárosba: San Frediano  templom- Piazza Amfiteatro- San Michele in Foro , Puccini szülőháza. A sétálóutca forgatagában egy kis vásárlásra is lesz lehetőség. A nap folytatásaként a közeli Montecarlo borvidékére megyünk, ahol egy családi gazdaságban ismerkedünk meg az olivaolajkészítés és a szőlészkedés helyi hagyományaival, és kóstolót is kapunk a család által készített terményekből, borokból. A vacsoráig hátralévő időben szálláshelyünk –Montecatini Terme- patinás fürdőivel, promenádjával, üzleteivel, szórakozóhelyeivel ismerkedünk, amit vacsora után is folytathatunk.

5.nap: reggeli a szállodában, majd Toszkána semmihez sem hasonlítható, ciprusokkal szegélyezett dombjainak és lankáinak felfedezésére indulunk. Először Sienába, Európa legnagyszerűbb gótikus városába látogatunk el. A város a középkori kereskedők és bankárok „mekkája” volt egykor. Ismerkedés a város legfontosabb látnivalóival gyalogos séta keretében:  Szent Domonkos templom Szent Katalin sírjával, a híres kagyló alakú főtér, az Il Campo, Palazzo Pubblico, Torre del Mangia és a híres szökőkút a Fontana Gaia, valamint a kihagyhatatlan Dóm sokszínű gazdag díszeivel, melyeket Pisano, Bellini, Bernini és Michelangelo is alkottak. Délután látogatás San Gimignano-ban, a tornyok városában, ahol nemcsak a hangulatos utcák, terek , tornyok varázsolnak el bennünket, hanem az onnan elénk táruló toszkán táj látványa is, valamint a helyi  termékek gazdag kínálata vár bennünket, vagy megkóstolhatjuk a világbajnok fagyikészítő különleges  ízeit is. Visszaérkezés a szállodába az esti órákban.

6.nap: reggeli után bepakoljuk csomagjainkat a buszba és máris indulunk Pisa felfedezésére: a Csodák mezején a csoport megtekinti a Dóm, Keresztelő kápolna, a Campo Santo lenyűgöző építészeti díszeit kívül-belül, és a Ferde Toronyba –külön belépő ellenében- is lehetőség lesz feljutni. Délután indulunk hazafelé és a késő éjszakai órákban érünk Nagykanizsára. 

A részvételi díj tartalmazza, az utazást idegenvezetéssel, valamint a szállás költségét félpanziós ellátással.

A részvételi díj nem tartalmazza a BBP és a belépők költségét.

Idegenforgalmi adó 1 Euro/fő/éj – helyszínen fizetendő

Várható euróban fizetendő belépődíjak kb: 100 €/fő

 

BBP biztosítás: 2.640 Ft/fő

 

Kérdezzen az útról

ÚTJAINK

Havi Ajánlatok

Hírlevél feliratkozás

Elfogadunk

Kössön biztosítást Online

Partnereink