Montenegro

Montenegró

2018. július 03- 08. (5 éj)

Utazás: autóbusszal

Elhelyezés: ** szálloda

Ellátás: félpanzió

Részvételi díj: 85.500 Ft/fő

Program:

1.nap: reggel 6 órakor indulás Nagykanizsáról a KÖGÁZ parkolóból. Letenye- Zagrab- Gradiska útvonalon haladva érkezünk Bosznia-Hercegovinába. Banja Lukánál érjük el a Verbász folyó festői völgyét, melynek legszebb részén található Jajce városa, és a Csontváry által is megfestett vízesés. Majd a Neretva völgye következik gyakran a meredek sziklák közé szorulva igyekszik a folyó Mostár felé. A sokat szenvedett város keleties hangulatával leginkább az Öreg Híd környékén találkozunk: dzsámik, minaretek, régi török lakóházak őrzik a múltat, mely a világörökség része. Vacsora, szállás Mostarban.

2.nap:  Reggeli továbbindulunk Montenegróba, ahol Tivat egyik szállodájában töltünk el 3 éjszakát. Budvában egy kellemes korzózás a pálmafás sétányon és a falakkal körülölelt óvárosban még belefér a délutáni programba.

3.nap: pihenés, fürdés a Tivati öbölben, mely a hegyek ölelésében az egyik legnépszerűbb tengerparti üdülőhelye Montenegrónak. Fakultatív programlehetőség: hajókázás a meseszép Kotori öbölben, Kotor-i városnézéssel, majd buszra szállva lélegzetelállító látványban gyönyörködhetünk a Lovcen hegyre felkapaszkodva, ahol finom házisonkával, sajttal és mézborral kínálnak bennünket a helyi termelők (kb. 40.-€)

4.nap: aki egy kis kirándulásra vágyik, fakultatív programként ajánljuk a Skadari tavat, mely Montenegró fokozottan védett Nemzeti Parkja. Hajókirándulást teszünk az Albániával határos tavon, amely őrzi érintetlen növény-, és állatvilágát. A hajóról egy hangulatos vendéglőbe megyünk, ahol a helyi specialitásokat kóstolhatjuk meg (halas és húsos menü közül lehet választani). A látogatóközpontban megismerhetjük Montenegró nemzeti parkjainak élővilágát, természeti látványosságait. Útközben megállunk egy fotószünetre a montenegrói tengerpart legfestőibb partszakaszánál, a Sveti Stefan félsziget rózsaszín strandjánál.(kb. 40.- €)

5.nap: Utunk a Neretva völgyében vezet a tengerpartra, ahol Dubrovnikig haladunk Dalmácia legszebb partszakaszán. A hajdani Raguzába érkezve a falakkal körülvett város csodái várnak bennünket: Pile kapu, ferencesek és domonkosok temploma magyar uralkodóink ereklyéivel, kikötő, dóm, városháza, aquvárium. Aki a falakról szeretni betekinteni az óváros udvaraiba, vagy a közeli hegytetőről –ahova felvonó visz fel- szemlélni a várost és a környéket, szabadidőben ezt is megteheti. Délután visszautazunk Mostarba, a szálláshelyünkre.

6.nap: elutazás Bosznia-Hercegovina fővárosába, Sarajevóba, ahol a bazárban keleties hangulat és ízek, a Miljacka folyó partján pedig a Monarchia kora idéződik meg, de az elmúlt délszláv háború nyomait is őrzi még a város. Északra tartva Slavonski Brodnál lépjük át a bosnyák-horvát határt és haladunk autópályán Zágráb érintésével haza. A késő esti órákban érkezünk meg Nagykanizsára.

Belépők: kb. 15.-€/fő és Kb. 80 kuna /fő

Fakultatív: Skadari tó Kb.40 €/fő, Kotori öböl Kb.40 €/fő

BBP: 2700 Ft/fő

A részvételhez érvényes útlevél vagy kártyás személyigazolvány szükséges!

A részvételi díj tartalmazza, az utazás, idegenvezetés, szállás költségét félpanziós ellátással.

A részvételi díj nem tartalmazza a belépőket és a BBP árát.

 

Kérdezzen az útról

Hírlevél feliratkozás

Elfogadunk

Kössön biztosítást Online

Partnereink