Kiemelt útjaink 2017

Körutazás Olaszországban...

 

Új bővített program! 

2017. szeptember 19-24. (5 éj)

 

Orvietó- Róma- Nápoly- Pompei- Capri sziget- Vezúv

 

Utazás: autóbusszal

Elhelyezés: 2 ágyas ***szállodai szobákban (5 éj)

Ellátás: félpanzió (reggeli, vacsora)

Részvételi díj: 105.300 Ft/fő

 

Program

1.nap

Indulás: hajnali 4.00 óra Kögáz parkoló
Utazás rövid pihenőkkel Szlovénián keresztül Olaszországba.
Orvietóban a Dóm megtekintése, ami Itália egyik legkülönlegesebb temploma.A dóm munkálatai 1290-ben kezdődtek el, és három évszázadon keresztül folytatódtak. Az orvietói székesegyházat annyira egyedivé tették, hogy a dómelkerül mindenféle stílusirányzatbeli besorolást, felosztást, főként a "román" és "gótikus" stílust, még akkor is, ha meggyőző az a meghatározás, amely a homlokzatot "szokatlanul gótikusnak" tartja.

Érkezés az esti órákban a Róma környéki szálláshelyre, vacsora.

2.nap

Reggeli után indulás a Vatikán felfedezésére: első állomásunk a Basilica di San Pietro in Vaticano, azaz a Szent Péter Bazilika, amely egyike Róma négy nagy bazilikájának.
Ezután a Vatikáni múzeumot látogatjuk meg, ahol a római katolikus egyház pazar gyűjteményét mutatják be.
Igény esetén, megtekintjük Hadrian Mauzóleumát, vagy ismertebb nevén az Angyalvárat, amelyet Hadrianus császár római kormányzó építtetett mauzóleumként saját maga és családja számára.
Ezt követően rövid szabadprogram, majd indulás a szálláshelyre. Vacsora.

3.nap

Reggeli után indulás az Antik Róma felfedezésére: séta a híres Mózes szoborhoz, majd Róma egyik szimbólumát, a Colosseum-ot keressük fel. A Colosseum a legnagyobb amfiteátrum, amely a Római Birodalom idején épült, a római építészet egyik legjelentősebb alkotása. Ezt követően látogatás a Capitoliumon, amely Róma hét dombja közül az egyik legmagasabb és leghíresebb, a Forum Romanum, és a Campus Martius között található.
Délután séta a Piazza Navona-n. Róma egyik legszebb és legnépszerűbb terén korábban a város legkedveltebb piaca működött, valamint hajócsatákat is rendeztek, ekkor a teret elárasztották vízzel.
Sétánkat folytatjuk a Trevi-kúthoz. A világ egyik leghíresebb és legszebb szökőkútjába rengetegen dobnak aprópénzt, mivel a hiedelem szerint, aki pénz dob a kútba, az visszatér Rómába.
Utolsó állomásunk a Spanyol lépcső. Európa leghosszabb és legszélesebb kültéri lépcsője, a rómaiak egyik kedvenc találkahelye 138 lépcsőfokból áll, 1717-ben épült, és utoljára 1995-ben újították fel.
Szabadprogramot követően visszatérés a szálláshelyre, vacsora.

4.nap

Reggeli után érkezés Nápolyba.

Lehetőség nyílik hajókirándulásra a közeli Capri szigetére, melyet sokan a világ legszebb szigetének tartanak. Capri városában lesz közös séta a központban, és marad egy kis szabadidő a pazar fekvésű város­ka önálló fel­fedezé­sére.

- Szállás, vacsora Nápoly környékén (2 éj)

5.nap

A reggeli után kirándulás a Vezúvra. Busszal megyünk a kb. 1000 méteren fekvő parkolóig, ahonnan gyalogosan folytatjuk majd az utunkat a kráterig. Csodálatos a panoráma fentről, hisz többek között megcsodálhatjuk Capri, Ischia szigetét, a festői Sorrentói félszigetet, Nápolyi öblöt. Majd Pompei következik, Földünk talán leghíresebb ókori romvárosa. A Római Birodalom egyik leggazdagabb városát Kr. u. 79-ben a Vezúv kitöréséből származó vulkáni hamu teljesen betemette és a környéket lakhatatlanná tette az elkövetkező évszázadokra. Csak a 3-4. században kezdett ismét benépesülni. Ismerkedés Nápoly városával, amely Róma és Milánó után a harmadik legnagyobb olasz várossal, melynek hangulata maradandó emléket varázsol az ott járt uta­sok szá­mára (Castel Nuovo - Új Vár, Királyi Palota, stb.). Rövid szabadidő. Majd visszautazás a szállásra, vacsora. 

6.nap 

Reggeli után hazaindulás,rövid pihenőkkel érkezés Nagykanizsára a késő esti órákban.

A részvételi díj tartalmazza, az utazás, idegenvezetés, szállás költségét félpanziós ellátással.

A részvételi díj nem tartalmazza a belépőket és a BBP árát.

Belépők összesen: körülbelül 100 €/fő

BBP biztosítás: 2.640 Ft/fő

Kérdezzen az útról

ÚTJAINK

Havi Ajánlatok

Hírlevél feliratkozás

Elfogadunk

Kössön biztosítást Online

Partnereink