Kiemelt útjaink 2017

Velemi Gesztenyeünnep

Szombathely-Velem-Novákfalva-Kőszeg

2017. október 8.

 

Utazás: autóbusszal

Részvételi díj: 4.500 Ft/fő

 

Indulás, Nagykanizsa Kögáz parkoló  7.30-óra

 

Első állomásunk:Szombathely

Szombathely(Savaria)

Szombathely területe ősidők óta lakott. A város területének a Pannónián átvezető fő kereskedelmi útvonal, a Borostyánút melletti fekvése arra ösztönözte a rómaiakat, hogy itt előbb ló- és kocsiváltó helyet, majd várost létesítsenek. Kr. u. 43-ban Claudius császár  vezetésével.  Később a térség vallási központja lett, palotája, fürdője, amfiteátruma épült.  A császár uralkodása alatt átszervezte a tartományokat és a várost Pannonia Prima tartomány székhelyévé tette. Itt született az ókori Európa egyik nagy szentje, aki később a galliai Tours püspöke lett.

A  szombathelyi Szent Márton Látogatóközpont megtekintése.

Szombathely Európa egyik legismertebb szentjének Szent Mártonnak a szülővárosa. A Szent Márton plébánián megalakult az ereklyékből összeállított kiállítás.

Továbbutazás, Novákfalvára

Szombathelytől északra a Kőszegi-hegység lábánál, az Alpok-alja legszebb falvának szomszédságában épült fel az üdülőfalu, Novákfalva. A város zaját maguk mögött hagyó kirándulók a nyugalom és a csend szigeteként ismerhetik meg a festői környezetben lévő, kristálytiszta levegőjű üdülőfalut.
A Szombathely felől érkezők már messziről megpillanthatják a Velemre oly jellemző Szent Vid-helyet, a 13. századi eredetű kápolnával. A hegy lábánál, a nyugati határ egyik legszebb falvának szomszédságában épült fel az üdülőfalu.

A Kőszegi-hegység egyik legjellegzetesebb növénye a szelídgesztenye. A Velemi Gesztenyeünnep fő attrakciója a gesztenyesütés és a tájjellegű gasztronómiai bemutatók neves mesterszakácsok közreműködésével.  Részvétel a fesztiválon!

Utolsó állomásunk, Kőszeg

A környék már a magyar történelem korai évszázadaiban is jelentős hely volt hadászatilag a fekvése miatt.  A tatárjárás után IV. Béla az osztrák hercegtől visszafoglalta a felsővárat.Kőszeg történelmének legnevesebb eseménye az 1532 augusztusában lezajlott ostrom. Jurisics Miklós várkapitány vezetésével a viszonylag kis számú várvédő visszaverte a Bécs ellen vonuló, többszörös túlerőben lévő török sereget.

Városnézés, és a vár megtekintése

Visszaérkezés Nagykanizsára a késő esti órákban

Belépők:

Velem, Gesztenye Ünnep:gyermek, diák és nyugdíjas 650 Ft, felnőtt 900 Ft

Kőszegi vár:

Belépőjegy: 1.500 Ft

Nyugdíjas, diákjegy: 900 Ft

A részvételi díj tartalmazza az utazás és idegenvezetés költségét.

A részvételi díj nem tartalmazza a belépők árát.

 

Kérdezzen az útról

ÚTJAINK

Havi Ajánlatok

Hírlevél feliratkozás

Elfogadunk

Kössön biztosítást Online

Partnereink