Kiemelt útjaink 2017

Svájc

A HEGYEK ÖLELÉSÉBEN NÉGY ORSZÁG HATÁRÁN

2017. május 5-8. (3 éj)

augusztus 17- 20. (3 éj)

Utazás: autóbusszal

Elhelyezés: *** szállodában (3 éj)

Ellátás: reggeli 

(Vacsorázási lehetőség útközben.)

Részvételi díj: 65.900 Ft/fő

Program:

1.nap: reggel 6.00 órakor indulás Nagykanizsa, KÖGÁZ parkolóból.

Utazás Szlovénián keresztül Ausztriába. Tirol tartomány fővárosa- Innsbruck- fejedelmi pompával kialakított belvárosa az épületek látványán túl egy felejthetetlen panorámát nyújt a környező hegyek látványával. Megtekintjük a császári család templomát (Hofkirche) Miksa császár reneszánsz síremlékével és uralkodótársainak életnagyságúnál nagyobb bronz szobraival, melyeket Dürer tervezett, valamint az ezüstkápolnát. Továbbsétálva az aranytető (Goldenes Dachl) és a mediterrán Főtér meseszerű palotái, a Szent Jakab templom barokk pompája és a Swarovsky kristály szemkápráztató csillogása nyűgözi le a látogatókat. Az Inn folyó partjáról és a sétálóutca forgatagából is szemünk a tiroli hegyek szemet gyönyörködtető látványára téved. A botanikus kerten keresztül térünk vissza buszunkhoz, és indulunk a svájci- német határhoz közeli szálláshelyünkre, mely szintén festői környezetben található.

2. nap: a Bódeni tó és környékének felfedezésére indulunk,  közben három ország határait keresztezzük. Első megállónk a Konstanzhoz tartozó Mainau virágsziget lesz, ahol minden évszakban ámulatba ejtően gazdag virágözönben és egyéb egzotikumokban gyönyörködhetünk. Továbbutazva egy kedélyes és tipikus svájci kisvárosba érkezünk, Stein am Rheinbe, ahol a Rajna a Bódeni tóval találkozik, és hajdan gazdag kereskedői álmodták meg azokat a „mézeskalács-házikókat”, melyek ma is a kisváros díszei. Innen a Rajna legnagyobb vízeséséhez, Schaffhausenbe utazunk, hogy a víz félelmetes erejével és lenyűgöző látványával találkozzunk. Utunk során még számtalan patyolattiszta, kedélyes, múltját büszkén megmutató és gazdagságával nem hivalkodó, de a svájci precizitással kialakított településen haladunk át, megtapasztalva az ott élők vendégszeretetét is.

3. nap: ismét Svájc felé vesszük az irányt, és Zürich világvárosi hangulatával ismerkedünk meg elsőként a Limmat  folyó mindkét partjára épített gazdag városban. Svájc történelmének fontos személyiségei és világhírű művészek, tudósok adtak és adnak még napjainkban is itt egymásnak randevút, bankok, biztosítótársaságok, világcégek központjai találhatók itt. Ezután a Vierwaldstätti tó partján – ahol a független Svájc története elkezdődött- csodás fedett hidakon keresztül haladva ismerjük meg Luzern  egyedi varázsát,  a tó körüli festői hegyek látványát. Hazaútban még megállunk egy rövid fotószünetre és utolsó svájci frankjaink elköltésére a Liechtensteini Nagyhercegség fővárosában, Vadúzban.

4. nap: hazafelé indulva Innsbrucknál délre vesszük az irányt és a híres Európa-hídon átkelve (fotószünet) indulunk Dél-Tirolba, mely Olaszországhoz tartozik. Cortina d’Ampezzo a téli sportok olaszországi fővárosa a Dolomitok hegyei által körülvéve. A Monte Tofána hegy tetejéről felejthetetlen látvány tárul a szemünk elé a Dolomitok szeszélyesen szabdalt fehér-rózsaszín kőcsipkéiról, háromezres hegycsúcsairól. Utunkat Kelet-Tirol fővárosa –Lienz – érintésével immár Ausztriában folytatjuk tovább. Még egy rövid fotószünetre megállunk a Wörthi tó partján és az esti órákban érkezünk Nagykanizsára.

Részvételi díj tartalmazza, az utazást idegenvezetéssel, valamint a szállás(reggelivel) költségét.

A részvételi díj nem tartalmazza a BBP és a belépők költségét.

Belépők:  Innsbruck ezüst kápolna: 5.-€, Mainau: 15.70, Schaffhausen vízesés: 3.-, Zürich Frauenkirche: 3.-€, Monte Tofana a csúcsig: 24.-€

BBP(Biztosítás): 1760 Ft/fő

Kérdezzen az útról

ÚTJAINK

Havi Ajánlatok

Hírlevél feliratkozás

Elfogadunk

Kössön biztosítást Online

Partnereink