Kiemelt útjaink 2017

Kittsee-Dévény-Pozsony hajókirándulás

2017. szeptember 17.

 

Utazás: autóbusszal

Részvételi díj: 6.900 Ft/fő

Indulás  Nagykanizsa KÖGÁZ parkolóból reggel 6.00-kor.

Első megállónk a Kittsee-nél lévő Csoki Csárda, ahol megkóstolhatjuk a finomabbnál finomabb Hauswirth csokoládékat. A legismertebbek a rum-kókusz golyócskák, a csoki-banán, a Mozart-patkó vagy a szilvapálinkában érlelt, csokoládéval bevont aszalt szilva. A kóstolás és vásárlás után tovább folytatjuk utunkat Pozsonyba. Ahol  gyalogos városnézés keretében megtekintjük a város nevezetességeit.

Szlovák Nemzeti Színház épületét a Szent Márton székesegyházat

Több kápolnás háromhajós csarnoktemplom, a város legjelentősebb egyházi építménye.

Az 1563-1630-as években a magyar királyok koronázási temploma volt. 11 magyar királyt /köztük Mária Teréziát/ és 8 királyi feleséget koronáztak itt. A templom gótikus stílusban épült. A pozsonyi koronázásokra emlékeztet a magyar királyi korona aranyozott mása a dóm tornyán 1833-ból. A pozsonyi dómban az ország sok egyházi és világi képviselője van eltemetve. A templom nemzeti műemlék.

Az óvárosban látunk még főnemesi palotákat,  valamint  Mátyás király  által épített (Közép-Európa legrégibb egyetemének épületét), a Mihály-kaput, Fő teret, Prímás Palotát. A látnivalók közül természetesen a híres pozsonyi szoborfigurák sem maradhatnak ki.

Séta ,a hajókikötőbe, 13.30-órakor indulás a Dunán hajóval  Dévény várához. A Duna és a Morva összefolyásánál álló vár műemlékei egészen a IV. sz-ig kalauzolnak minket vissza.  A vár különleges nevezetessége a karcsú Apáca- vagy Kisasszonytorony. Mégis a vár egyik legnagyobb erénye a fekvése,  és az ehhez tartozó gyönyörű panoráma, kilátás a környékre. Dévény ma Szlovákia legfontosabb vizikapuja.

Visszaérkezés Nagykanizsára a késő esti órákban.

A részvételi díj tartalmazza az utazás és idegenvezetés költségét.

A részvételi díj nem tartalmazza a belépők és a BBP biztosítás árát.

BBP biztosítás: 440 Ft/fő

Tájékoztató belépőjegy  árak:

Hajójegy Pozsony-Dévény-Pozsony  8 -Euró

Dévény vár-rom                                   3 -Euró

Szent Márton templom                        3 -Euró

 

   

Kérdezzen az útról

ÚTJAINK

Havi Ajánlatok

Hírlevél feliratkozás

Elfogadunk

Kössön biztosítást Online

Partnereink