Kiemelt útjaink 2017

ÉSZAK-MAGYARORSZÁG ÉS A FELVIDÉK SZÉPSÉGEI

LEZÁRT AJÁNLAT! 2017. július 27-30. (3 éj)

Szállás: Miskolctapolca (1 éj), Igló Hotel (2 éj)

Ellátás: félpanzió

Költségek: 32.000 Ft+50 € /fő

Program:

1.nap: reggel 6.00 órakor indulunk Nagykanizsáról Kögáz parkolójából.

Első programunk Egerben a történelmi múltú belváros – Bazilika, Líceum, Püspöki palota, Dobó tér- és az Egri Vár megtekintése. Közben szabadidő, amikor lehetőség lesz a méltán híres egri borok megkóstolására is. Programunkat Gárdonyi Géza alkotóházánál fejezzük be. Ezután a Büki Nemzeti Parkon keresztül utazunk Lillafüredre, a környék legromantikusabb üdülőhelyére. Egy kellemes sétát teszünk a Palota Szálló, Szinva vízesés, Hámori tó érintésével. Szállásunk, Miskolctapolcán egy csendes zöldövezetben található.

2.nap: Kassára indulunk, annak számtalan emlékét megcsodálni és a magyar történelmi emlékeket és személyeket megidézni: a Szent Erzsébet dómban nyugszik Rákóczi Ferenc, Zrínyi Ilona és hűséges harcostársaik. A színház előtti zenélő szökőkút látványa magával ragadó, a mögötte kezdődő sétálóutca a boldog békeidők, Márai Sándor világát idézi. A rodostói Rákóczi ház másolata a vár udvarán áll, mellette a börtön és a hóhér háza. A modern belváros elegáns üzletei, éttermei egy kis pénzköltésre vagy csak nézelődésre csábítanak. Innen Szepesváraljára utazunk, Szlovákia legnagyobb erődítményrendszerét megtekinteni, mely a világörökség listáján is szerepel. Lőcse főtere egy kis ittmaradt középkor, számos film forgatásának helyszíne a Szent Jakab templommal- ahol Pál mester a világ legnagyobb szárnyasoltárát alkotta meg- a Városháza lábas boltíveivel, a szégyenketrec és számos főúri palota mesél a múltról. Szállásunk a közeli Iglón lesz.

3.nap Napunkat a világ legkisebb magashegységének, a Magas Tátrának a bejárásával kezdjük. A Csorba tó partján sétálva nemcsak a hegység szeszélyesen szabdalt csúcsaira, hanem egy elegáns üdülőhely és síközpont számos látványosságaira is rácsodálkozhatunk. Ó-Tátrafüreden fogaskerekűvel megyünk a Tarpataki vízeséshez, mely hatalmas köveket görget maga előtt. Tátralomnicon egy rövid sétát teszünk a patinás szállodák között. Késmárk a Thököly család ősi fészke, evangélikus templomában emlékezhetünk Thököly Imrére. Majd tutajokra szállva a Dunajec habzó kanyarulatain át csodálhatjuk a lengyel és a szlovák Tátra szépségét.

4.nap Hazafelé a Szlovák Paradicsom festői természetvédelmi területén haladunk keresztül és érkezünk Betlérre, az Andrássyak gyönyörű kastélyához, ahol a helyi vezető meséli el a család és a kastély történetét és mutatja be a főúri élet emlékeit. Ezután az Andrássy mauzóleumban emlékezünk egy csodálatos szerelemre, és gyönyörködünk a lassan hamvaiból újjáéledő Krasznahorkai Vár látványában. Parassapuszta- Budapest- útvonalon, a késő esti órákban érünk haza. 

Részvételi díj tartalmazza, az utazást idegenvezetéssel, valamint a szállás költségét félpanziós ellátással.

A részvételi díj nem tartalmazza a BBP és a belépők költségét.

Belépők: kb. 50 €/fő

Biztosítás: 1760 Ft/fő

Kérdezzen az útról

ÚTJAINK

Havi Ajánlatok

Hírlevél feliratkozás

Elfogadunk

Kössön biztosítást Online

Partnereink