Kiemelt útjaink 2017

Csehország nemcsak Prága! Húsvét Csehországban...

LEZÁRT AJÁNLAT!

2017.április 15-18. (3 éj)

DÉL-CSEHORSZÁG KASTÉLYAI ÉS AZ ŐKET KÖRÜLVEVŐ VIZIVILÁG

Utazás: autóbusszal

Elhelyezés: Cesky Krumlov Panzió 2 ágyas szobákban (3 éj)

Ellátás: félpanzió

Részvételi díj: 49.990 Ft/fő

Program:

1.nap: utazás Ausztrián keresztül Bécs érintésével Csehországba. Első látnivalóként a halastavak között feltűnő Jindrich-i kastélyt látogatjuk meg, mely nemcsak reneszánsz termeivel, hanem kertjének szépségével is ámulatba ejti a látogatókat. A körülötte elterülő óváros is őrzi középkori hangulatát. Trebon a Rozemberg család halastavainak és a királyi sókereskedelemnek a központjaként jelentős város volt, amiről épületei is tanuskodnak és a sörfőzésnek is évszázados hagyományai vannak itt.

2.nap: Cesky Krumlov méltán viseli az UNESCO emblémáját, mint a világörökség egyik gyöngyszeme: a Moldva folyó mint egy masni csokorba köti a látnivalókat. Először a város zegzugos utcáin sétálva ősi mesterségek ma készült tárgyai és a vendégfogadás tradicionális ízei késztetnek lépten-nyomon egy kis megállásra. Felsétálva a sziklára épített várba évszázadok történetéről, várurakról, várkisasszonyokról hallunk mesét a kastélylátogatás során. A gyönyörű parkban nemcsak a világ minden részéről idehozott egzótákkal, hanem egy különleges szabadtéri színpaddal is megismerkedünk. Jut idő arra is, hogy a Moldva-parti sörözők egyikében szomjunkat enyhítsük.

3.nap: Holesovice szintén a világörökség egyik helyszíne, a cseh népi építészet gyöngyszemeit őrzi a  mesébe illő kis falu mézeskalácsszerű kis házaival, utcácskáival. A Hlubokai kastély romantikus épülete a Moldva folyó és a halastavak ölelésében túlélte a számtalan háborús pusztítást, legutolsó tulajdonosaik berendezési tárgyai érintetlenül várják a látogatókat.

4.nap: a szállásunkhoz közeli Zlata Koruna kolostoregyüttesét Ottokár király a 13. században építtette, és ma a cseh nemzet egyik legtiszteltebb nemzeti műemléke. A Budweiser sörgyárban teszünk látogatást ezután, ahol Csehország egyik legismertebb sörét készítik. Majd Ceske Budejovice történelmi belvárosát látogatjuk meg, melynek lenyűgöző méretű főtere körül elegáns patriciusházak épültek a középkorban. A késő délutáni órákban indulunk haza.

A részvételi díj tartalmazza, az utazást idegenvezetéssel, valamint a szállás költségét félpanziós ellátással.

A részvételi díj nem tartalmazza a BBP és a belépők költségét.

 

Belépők: kb. 1.200.-Korona

 Biztosítás: 1760 Ft/fő

Kérdezzen az útról

ÚTJAINK

Havi Ajánlatok

Hírlevél feliratkozás

Elfogadunk

Kössön biztosítást Online

Partnereink