Kiemelt útjaink 2017

A SALZKAMMERGUTI TAVAKTÓL AUSZTRIA „TETEJÉIG”

LEZÁRT AJÁNLAT! 

 2017. július 16-19-ig (3 éj)

Utazás: autóbusszal

Elhelyezés: *** szálloda 

Ellátás: félpanzió

Részvételi díj: 56.900 Ft/fő

Program: 

1. nap: reggel 6 órás indulás Nagykanizsa KÖGÁZ parkolóból. Az Alpeseken át haladva Obertraun felől érkezünk meg az elbűvölő szépségű Hallstatt-ba. Tóparti sétány, főtér pompás házakkal, evangélikus és katolikus templom, csontkápolna. Következő állomásunk a monarchia kedvelt nyári üdülőhelye Bad Ischl, ahol a császári  vadászkastélyban és annak parkjában teszünk látogatást.A hangulatos kisvárosban Lehár-villa épületét, Zauner-cukrászdát, Szent Mikós-templomot nézzük meg.Majd a varázslatos hangulatú St. Wolfgang-ot, a Sissi és Ferencz József által is kedvelt ékszerdobozt keressük fel. Az Európa-hírű zarándoktemplomát Michael Pacher gótikus szárnyasoltára díszíti. Elbűvölő utcácskái, alpesi tájjellegű házai, fogadói köztük a Weißes Rössl érdemel megemlítést.  Megérkezés szálláshelyünkre Gollingba. Vacsora.

2. nap: reggelit követően a legmókásabb helyszínünkre a Hellbrunn-i vízikastélyhoz érkezünk, „ahol senki nem ússza meg szárazon.” Majd a tartomány fővárosába, a kulturális- művészettörténeti, építészeti, zenei és teológiai értékekben gazdag Salzburg-ba látogatunk.  St. Ruprecht, Mozart és a „Muzsika hangja” városa: Mirabell-kert, Salzach-folyó, Getreidegasse, Mozart háza, Dóm, Szent Péter- templom, Fellegvár,stb. Szabadidő. Szálláshelyünkre való visszaérkezés és vacsoránk előtt az igen látványos Golling-i vízesés vár reánk.

3. nap: bőséges svédasztalos reggelinket elfogyasztva a közeli Bajorország festői hegyei közé utazunk. Berchtesgaden  híres üdülőhely a Bajor Alpok hegyei közé szorulva, mely számtalan bajor és osztrák uralkodónak kedvenc tartózkodási helye és vadászterülete volt évszázadokon keresztül. Hitler is a Kehlstein szikláján építtette fel híres Sasfészkét, ahol nemcsak a tájban gyönyörködhettek vendégei, hanem a biztonságukról is gondoskodott. A panoráma úton haladva érkezünk fel a hegy gyomrában lévő lifthez, mely a hegy tetejére visz, onnan pedig csodás panorámában lesz részünk. A szupertitkos bunkerek szövetségesek által le nem rombolt töredéke is érzékelteti a náci hadigépezet elképesztő méreteit. Ezután a Königsee- n hajózva a kristálytiszta tó és mesés környezete ejt ámulatba bennünket. Vacsorára érünk vissza a szállodánkba.

4. nap: korai reggelinket követően a St. Johann imPongau-ba érkezünk, ahol a vidék legszebb neogótikus, katedrális méretű templomát keressük fel. Expedíciós utunkat a Liechtenstein szurdokvölgyben folytatjuk, mely az osztrák Alpok legszebb természeti nevezetességei közé tartozik. Csodaszép meredélyek, hasadékok, sziklaformációk mentén érkezünk el a nagy vízesésig.Továbbutazunk Európa egyik leghíresebb és leglátványosabb hegyi szerpentinútján, a Grossglockner Hochalpenstrasse-n.  Tiszta időben lenyűgöző panoráma tárul elénk. Több pihenő-és fotószünetet tartunk.Alpesi múzeum, Ferenc József kilátó (ahol szerencsés esetben mormotákkal is találkozhatunk), alatta a Pasterze-gleccser, felette magasodik Ausztria legmagasabb hegycsúcsa a 3798 m magas Grossglockner.  Leérkezve a karintiai oldalra a festői környezetben fekvő Heiligenblut zarándoktemplomát keressük fel, rövid pihenőnket a Wörthi-tónál tartjuk. Hazaindulás késő délután, megérkezés az éjszakai órákban.

Belépők: kb. 80.-€/fő

Részletes:

- Bad Ischl kastély, fotómúzeum, park: 14.50 €
- Hellbrunn: 10.50 €
- Fellegvár: 11 €
- Golling vízesés: 2.40
- Berchtesgaden Kehlsteinhaus: 15.10 € Königsee: 13.30 €
- Liechtenstein szurdok: 5 €
- Grossglockner: 5.50 €

BBP Biztosítás: 1760 Ft/fő

 

Részvételi díj tartalmazza, az utazás idegenvezetéssel, valamint a szállás költségét félpanziós ellátással.

A részvételi díj nem tartalmazza a BBP és a belépők költségét.

 

 

Kérdezzen az útról

ÚTJAINK

Havi Ajánlatok

Hírlevél feliratkozás

Elfogadunk

Kössön biztosítást Online

Partnereink